Leesgroep Recht en Literatuur Leiden

Leesgroep door studenten

Enkele betrokken studenten uit verschillende disciplines , geïnspireerd door de lezingen, willen beginnen met een leesgroep rondom de literaire werken. De studenten zijn voornemens deze leesgroep op termijn het karakter van een studievereniging te geven. Deze vereniging zal in de geest van prof. Nieuwenhuis de studie van ‘recht en literatuur’ bevorderen en hoopt studenten aan te zetten tot lezen. De leesgroep gaat in het collegejaar 2017/2018 van start. Alle geïnteresseerden zijn welkom!

Bestuur van de leesgroep

Voor de leesgroep van Recht en Literatuur Leiden voor het collegejaar 2017/2018 zijn wij op zoek naar studenten van verschillende faculteiten. Het thema voor aankomend collegejaar is “Utopie en Dystopie.” Ben jij geïnteresseerd in bekende en minder bekende utopieën en dystopieën, zoals Utopia van Thomas More, 1984 van Orwell en Wij van Zamjatin?

Heb jij altijd al graag in een community gezamenlijk boeken willen lezen? Wil jij graag een bijdrage leveren aan de organisatie van deze leesgroep? En ben je daarnaast bereid om de maandelijkse lezingen over de betreffende werken bij te wonen?

Dan is het platform Recht en Literatuur Leiden op zoek naar jou! Vanaf september 2017 zullen de werken ter voorbereiding op de lezingen van Recht en Literatuur Leiden in klein verband, intensief worden besproken.

Solliciteren kan tot 31 juli 2017 door een mail te sturen naar leesgroepen@rechtenliteratuurleiden.nl ter attentie van Nathalie Schnabl. Bij je sollicitatie ontvangen we graag je curriculum vitae en een korte motivatie.

Organisatie

Marieke Mohaboe

Marieke Mohaboe

Voorzitter

(Masterstudente Straf- en Strafprocesrecht Universiteit Leiden)

Nathalie Schnabl

Nathalie Schnabl

Secretaris

(Masterstudente Staats- en Bestuursrecht Universiteit Leiden)

jonathan-min

???