Lezingenreeks in Den Haag

‘Recht, Literatuur en Existentialisme’

Over de reeks ‘Recht, Literatuur en Existentialisme’

In oktober 2017 gaat aan de Campus Den Haag de lezingenreeks “Recht, Literatuur en Existentialisme” van start. Deze lezingenreeks van Recht en Literatuur Leiden wordt wegens succes herhaald. Hierin komen belangrijke werken van grote auteurs zoals Nietzsche, Dostojevski, Kafka, Sartre, Camus, De Unamuno en Genet aan bod.

In acht lezingen bezinnen wij ons op de betekenis van het existentialisme voor het recht. De existentialistische levensbeschouwing vinden we zowel in de filosofie als in de literatuur. Zij leert dat de wereld niet zonder te abstraheren in begrippen, wetten, mechanismen en systemen gevangen kan worden.

Deze stroming is zeer invloedrijk geweest en is dat nog altijd. In de rechtsgeleerdheid is haar relevantie grotendeels miskend. Ten onrechte, zoals zal blijken.

Wat kan zij betekenen voor het recht, dat toch juist op positieve kennis, techniek en systematiek is aangewezen?

 

Meer informatie over de deelnemersbijdrage en direct inschrijven.

Locatie

Wijnhaven – Universiteit Leiden (Campus Den Haag)
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Bijdrage deelnemers

De inschrijfperiode voor de gehele lezingenreeks is verlengd tot en met vrijdag 13 oktober 17:30 uur.  Het is met ingang van zaterdag 7 oktober 12:00 uur ook mogelijk jezelf voor een individuele lezing op te geven via deze link.

Alumni

€100  (reeks) / €15 (los)

  • Zij die zich inschrijven voor de reeks als geheel ontvangen na afloop de nieuwe bundel: Recht, Literatuur en Existentialisme (red. Claudia Bouteligier en Timo Slootweg) Garant: Antwerpen 2018.

Meld je aan

Externen

€150 (reeks) / €20 (los)

  • Zij die zich inschrijven voor de reeks als geheel ontvangen na afloop de nieuwe bundel: Recht, Literatuur en Existentialisme (red. Claudia Bouteligier en Timo Slootweg) Garant: Antwerpen 2018.

Meld je aan

Studenten

€0

  • Studenten die zich inschrijven voor de reeks als geheel kunnen na afloop de nieuwe bundel: Recht, Literatuur en Existentialisme (red. Claudia Bouteligier en Timo Slootweg) Garant: Antwerpen 2018 aanschaffen.

Helaas zijn er geen studententickets meer te verkrijgen.